Илон Мъск каза, че Neuralink е имплантирал мозъчен чип в човек

...
Илон Мъск каза, че Neuralink е имплантирал мозъчен чип в човек
Коментари Харесай

„Възстановява се добре“: Мъск разкри подробности за пациента с имплантиран мозъчен чип

Илон Мъск каза, че Neuralink е вградил мозъчен чип в човек за първи път. 

52-годишният софтуерен бизнесмен показа в X (известен преди като Twitter), че неидентифицираният пациент „ се възвръща добре “ , откакто лицето „ получи имплант “ в неделя. 

„ Първоначалните резултати демонстрират обещаващо разкриване на невронни пикове “ , добави Мъск, който основа компанията през 2016 година Мъск не даде спомагателна информация по отношение на положението на пациента или процедурата. 

The first human patient has received an implant from brain-chip startup Neuralink on Sunday and is recovering well, the company's billionaire founder Elon Musk said
— Reuters (@Reuters)
Чиповият имплант с четвърт размер има десетки дребни нишковидни електроди. След това електродите се вграждат в самия мозък и предават електрически сигнали от неврони, според Wall Street Journal. Чипът е подложен в региона на мозъка, която управлява желанието за придвижване, съобщава Reuters. 

Мъск показа на X в понеделник вечерта, че започващата компания за мозъчни науки работи за основаването на първия си артикул „ Telepathy “. Мъск по-рано разгласи, че мозъчният имплант на Neuralink ще бъде озаглавен Link. Мъск не удостовери дали това са разнообразни артикули или дали " Telepathy " е новото име на мозъчния имплант.

В последваща X публикация Мъск разкри, че продуктът ще разреши на хората да управляват телефони и компютри „ единствено като си го помислят “

Elon Musk Says Human Patient Is ‘Recovering Well’ After Neuralink Implants Brain Chip
— People (@people)
„ Първоначалните консуматори ще бъдат тези, които са изгубили надзор върху потреблението на крайниците си “, изясни Мъск.  „ Представете си, че Стивън Хокинг може да комуникира по-бързо от машинописка или аукционер. Това е задачата. ”  

Мъск удостовери през 2022 година, че ще получи и собствен личен имплант Neuralink, според CNBC.

Тази процедура за имплантиране следва процедурата от юни 2023 година, извършена от съперника на Neuralink, Precision Neuroscience, според CNBC. 

Neuralink получи утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите за проучване върху хора през май 2023 година След това Neuralink стартира да набира участници през септември.

От основаването на Neuralink през 2016 година компанията е изправена пред обвинявания в нарушение на Закона за хуманно отношение към животните. Но през декември 2022 г. Ройтерс съобщи, че Министерството на земеделието не е разкрило никакви нарушавания, с изключение на самоотчетен случай от 2019 г. Самодокладваният случай включва хирург, който употребява разкритикуван уплътнител, с цел да затвори дупки, пробити в черепа на маймуна.

Neuralink, a company working to develop computer interfaces that can be implanted in human brains, placed its first device in a patient on Sunday, said its founder, Elon Musk.
— The New York Times (@nytimes)
През ноември четирима законодатели желаеха от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати да проверява дали Мъск е направил машинация с скъпи бумаги, предаде Ройтерс. Твърди се, че Мъск е подвел вложителите по отношение на сигурността на Neuralink заради отчетите, че маймуните от опита с импланти са имали разнообразни здравословни проблеми, като отичане на мозъка, гърчове и парализа.

По-рано този месец Ройтерс съобщи, че компанията е била санкционирана с 2480 $ за нарушение на разпоредбите на Министерството на превоза на Съединени американски щати (DOT) по отношение на придвижването на рискови материали и е разкрило, че рисковите боклуци са били погрешно опаковани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР